Matkalla hevosen kanssa

Ehkä olet vielä menossa kisoihin tällä kaudella, tai valmennuskausi on alkamassa pitkän kesäloman jälkeen. Joka tapauksessa on hyvä tietää miten matkustetaan turvallisesti hevosen kanssa. Tässä esittelemme mitä voit helposti tehdä niin, että matkasi on mahdollisimman turvallinen niin hevosellesi kuin itsellesi!

Blogi

01.08.2022
Matkalla hevosen kanssa

Ehkä olet vielä menossa kisoihin tällä kaudella, tai valmennuskausi on alkamassa pitkän kesäloman jälkeen. Joka tapauksessa on hyvä tietää miten matkustetaan turvallisesti hevosen kanssa.

Tässä esittelemme mitä voit helposti tehdä niin, että matkasi on mahdollisimman turvallinen niin hevosellesi kuin itsellesi: 

  • Käytä nahkariimua kangasriimun sijaan. Nahkamateriaali menee helposti rikki mikä on hyvä ominaisuus, jos hevonen jäisi kiinni johonkin. Jos olet sitä mieltä, että nahkamateriaali on liian kovaa hevosen päällä, niin voit laittaa esimerkiksi Kentuckyn karvapehmustesetin riimuun. 
  • Valitse riimunnaru paniikkilukolla kun kiinnität hevosen trailerissa. Onnettomuuden sattuessa voit helposti irrottaa hevosen. Paniikkilukko toimii myös siren, että jos hevonen vetää riittävän kovasti avautuu lukko itsestään.
  • Kuljetussuojat suojaavat koko jalan enemmän kuin ratsastussuojat. Ne suojaavat hevosen jalkoja niin lastauksessa ja purkamisessa kuin trailerissa. Ole tarkka, että kiinnität suojat kunnolla, muuten hevonen voi säikähtäessä potkia runsaasti trailerissa.
  • Onko hevosesi levoton kuljetuksessa? Laita heinäverkko traileriin hevoselle, jotta sillä on tekemistä matkan aikana.
  • Tarkista ennen lähtöä huolellisesti, ettei kuljetuksessa ole irrallisia esineitä, jotka voisivat joutua hevosen alle ja vahingoittaa tai pelotella sitä.
  • Siivo lannat trailerista jokaisen matkan jälkeen ja jos olet pidemmillä retkillä, mielellään useita kertoja matkan aikana, jotta ilma pysyy puhtaana trailerissa.