Milloin hevoselle pitää laittaa loimi?

Kesä lähenee loppuaan ja kohta meidän tulee taas miettiä, miten hevoset loimitetaan niin, että ne voivat jatkaa nauttimista niin tarhassa kuin tallissa. Listaamme muutamia erilaisia loimeja, jotka olisi hyvä hankkia tulevaa syys- ja talvikautta varten, jos ne eivät vielä löydy kotoa.

Blogi

06.09.2022
Milloin hevoselle pitää laittaa loimi?

 

Kentucky toppaloimi 160 g hevoselle

Kentucky All weather waterproof 160 g toppaloimi

 

Sadeloimi, joka suojaa hevosta sateelta ja tuulelta. Voit valita jos haluat sadeloimen vuorella, mikä on hyvä jos hevoses

i helposti palelee. Vaihtoehtoisesti loimi ilman vuorta, jos se sopii hevosellesi paremmin. Kylmille päiville sisäloimen voi jättää vuoreettoman sadeloimen alle.

Ulkotoppaloimi pitää hevosen lämpimänä talven lähestyessä. Kylmimpinä päivinä ulkotoppaloimen voi laittaa sisäloimen päälle. Toppaloimia löytyy eri paksuuksina.

 

 

 

Kentucky ihonystävällinen talliloimi hevoselle

Kentucky talliloimi

Sisäloimi, tai talliloimi - Syksyllä talli kylmenee ja hevoset viettävät enemmän aikaa sisällä kuin kesällä. Sisätoppaloimi tai talliloimi, miksi sitä myös kutsutaan, antaa hevoselle miellyttävän lämpötilan. Nämä loimet hengittävät paremmin kuin ulkoloimet ja koska ne ovat usein valmistettu pehmeämmästä kankaasta kuin ulkotoppaloimet, ovat ne mukavammat pitää päällä pitkän yön aikana. Myös nämä löytyvät eri paksuuksina, eli valitse paksuus, joka sopii parhaiten hevosellesi ja talliympäristöön.

Fleece- tai villaloimi kuivaukseen harjoittelun tai pesun jälkeen. Fleece- tai villaloimi on erittäin käytännöllinen loimi ja melkein välttämätön, jos hevonen treenaa tai hevosta pestään paljon syksyn ja talven aikana. Nämä materiaalit siirtää kosteuden pois hevosen kropasta. Varsinkin fleecemateriaali siirtää kosteuden erittäin tehokkaasti niin, että hevonen kuivuu nopeasti.

 

 

Kentucky pehmeä ratsastusloimi hevoselle

Kentucky ratsastusloimi

Lisäksi ratsastusloimea voi myös käyttää verryttelykäynnin tai loppuverryttelyn aikana. Käyttämällä heijastavaa ratsastusloimea parannat turvallisuutta huomattavasti kun liikut liikenteessä.