Ajateltavaa kilpailukauden jälkeen

Teetätkö hevosellisesi vet checkin kisakauden päätteeksi? Käytkö hevosesi säännöllisesti eläinlääkärin tarkistuksessa? Lue meidän vinkit talvikauteen siirtymiseen.

Blogi

13.09.2023
Ajateltavaa kilpailukauden jälkeen

Kesä on hitaasti mutta varmasti alkanut muuttua syksyksi. Ehkäpä sinulla on vielä joitakin kilpailuja jäljellä syksyksi, tai oletko jo saanut kilpailukauden päätökseen tältä vuodelta?

Aktiivisen kilpailukauden jälkeen on tärkeää ottaa muutamia asioita huomioon, ennen talviharjoittelun aloittamista. Yhdessä Losvikan eläinklinikan eläinlääkärin Maria Losvikin kanssa olemme laatineet viisi vinkkiä, mitä on hyvä ottaa huomioon tähän vuodenaikaan:

1. Teetä eläinlääkärintarkastus hevosellesi. Varaa aika eläinlääkärille terveystarkastukseen, jossa eläinlääkäri voi tarkistaa, että hevosellasi on kaikki kunnossa. Tähän tarkastukseen sisältyy usein verikoe; lihasten, nivelten ja luiden tarkastus; sydämen ja keuhkojen tarkastus; liiketestit ympyrällä ja suorana sekä taivutuskoe.

2.Anna hevoselle lyhyt lepojakso, noin 1-2 viikkoa. Lyhyt lepojakso antaa hevosen toipua täysin kilpailukaudesta ja se myös rakentaa uutta harjoitusmotivaatiota. Jakson aikana hevonen voi kävellä kävelykoneessa, selästä tai maasta, mutta vaativaa ratsastusta tämän ajanjakson aikana ei tehdä.

3. Tarkista hevosen hampaat eläinlääkärillä.

4. Hyödynnä tätä ajanjaksoa vaikka rokotuksiin, jotta sinun ei tarvitse tehdä sitä keskellä talviharjoittelua. Hevosille, jotka matkustavat paljon, suositellaan influenssarokotetta 6 kuukauden välein, sekä herpesrokotusta.

5. Uusi heinäsato ja laidunkauden päättäminen rasittavat vatsaa, suolistoa ja kavioita. Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa, että hevosesi saa B-vitamiinia, E-vitamiinia ja tarpeen mukaan psylliumia tähän aikaan vuodesta.