Hevosten jalkojen hoito

Lue täältä yleisimmistä ongelmista hevosten jaloissa ja ota meidän tuotevinkit talteen!

Blogi

01.09.2023
Hevosten jalkojen hoito

Syyssateet tuo tullessaan hevosten omistajille aina vähän huolta. Tarkistamista ja hoitamista on enemmän.
 
Hevosille voi tulla riviä, sädemätää, jalkojen turvotusta, naarmuja hokkikaudella jne.
 
Hevosten jalkojen hoito ei suinkaan ole turhaa, jopa 80 % hevosten klinikkakäynneistä on juurikin jalkojen takia. Hyvällä ennaltaehkäisyllä voidaan välttää jopa suuria eläinlääkärikuluja. Säännöllinen ja hyvä kengitys on kaiken a ja o. Jalat pitää tulee tarkistaa joka päivä ja putsata kaviot.
 
Ovatko hevosesi kaviot kuivat kesän jäljiltä tai lohkeileeko kaviot?
Kaviot voi hoitaa kavioöljyllä tai -rasvalla. Jos hevosella on sädemätää, siihenkin on apua tarjolla. Näihin ongelmiin kannattaa tarttua nopeasti. Sellainen sanontakin on olemassa, kuin ”no hoof, no horse”. Kevin Baconin tuotteet on sopivat tähän loistavasti.
 
Turvottaako hevosesi jalat?
Turvotus voi johtua monesta asiasta. Tilapäistä turvotusta hevosen jalkoihin voi muodostua kovien treenien jälkeen tai pitkillä kuljetusmatkoilla. Iskut tai vammat myös lisäävät turvotusta jaloissa.
Niveltulehdus, jännetulehdus tai rivi (vuohistulehdus) aiheuttaa myös turvotusta kun verenkierto häiriintyy. Rivi voi olla myös erittäin kivulias hevoselle ja rajoittaa jopa liikkumista.
Kylmäys laskee turvotusta, yleisin kylmäystapa on kylmätä vesiletkulla, mutta linimentit ovat myös hyvä keino. Luonnollinen VILLAgen lampaanvillapatjat sopii käytettäväksi näistä jokaiseen vaivaan.
 
Hevosella haavoja jaloissa?
Hokkikausi lähestyy, joten on hyvä aika tarkistaa haavojenhoito välineet. Kun haavat paikallistetaan ajoissa, pestään ja desinfioidaan, ne ei välttämättä vaadi muita toimenpiteitä. Jos hevosellesi tulee iso haava, joka vaatii esimerkiksi tikkausta tai se on nivelen lähellä, soitathan aina eläinlääkärille.
Älä käytä linimenttejä tai ihoa ärsyttäviä tuotteita, jos jaloissa on haavoja.
 
 
Terveet jalat tuovat esiin hevosen parhaan suorituskyvyn ja lisäävät teidän yhteisiä vuosia.
Voit aina laittaa meillä Instagramissa viestiä ja kysyä suosituksia tuotteista. Saat kuin vahingossa eläinlääkärin mielipiteen samalla ;)